Bilim Kızı Bülteni Bülten-20/ Ocak-Şubat-Mart 2025
- mujgan9
- 8 Nis
- 18 dakikada okunur
Merhaba Bilim Kızı gönüllüleri;

Bu bülten dönemimizde 2016 da başladığımız Bilim Kızı projemiz, 2025 yılının ilk dönemi olan Ocak-Şubat-Mart aylarında TOPLULUĞA dönüştü ve TOPLULUK olarak gerçekleştirdiğimiz Bilim Kızı faaliyetlerimizi size özetlemek istiyoruz
Bilim Kızı Kutlamaları

2025 in ilk ayları zor geçti. Haklarımızı savunurken, üretmeyi sürdürmek için yılmadan, bıkmadan çalışmaya devam ederken, yaşadıklarımızdan bayram yapamasak da sizlerin geçmiş Ramazan bayramınızı kutluyor, sevdiklerinizle daha güzel bayramlar geçirmenizi diliyoruz.

Dünyada UNESCO nun 10.yılını kutladığı Bilimde DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ 11 Şubat 2025 de YAŞASIN KIZLARIMIZ demek istiyoruz. KIZLARIMIZA, BİLİME, İYİLİĞE inanıyor, güveniyor ve destekliyoruz. Bilim Kızı olarak 2016 yılında 'Bilim dünyasındaki kadınların daha fazla söz sahibi olduğu bir dünya hayal ettiğimizde, tüm kadınlar için daha kapsayıcı bir gelecek inşa ederiz' diyerek yola çıktık.
#BilimdeDahaFazlaKadın #MoreWomenInScience dediğimiz, UNESCO nun 106 (Kanada, Amerika, Hollanda vb) projeyi tanıttıkları 'Açık ve kapsayıcı bilimi teşvik eden uygulamalar' sayfasında Bilim Kızı'nı da tanıttıkları sayfasında “Gender Equality in Science” da Bilim Kızı nın da yer almasının gururunu yaşadığımız bu günlerde...

#BilimdeDahaFazlaKADIN diyenler için UNESCO nun 10.yılını kutladığı #11ŞubatDünyaBilimdeKadınlarKızlarGünü kutlu olsun diyorum. Size de sormak istiyoruz "Bilimde daha fazla kadının yer alması durumunda neyin farklı olacağını düşünüyorsunuz?" Bilim Kızı olarak cevabımız, ''Daha güzel, daha kapsayıcı ve yaşama bilimle değer katan bir dünya'' Sizleri de bu önemli günümüzde bizlere katılmaya davet ediyoruz.

İş dünyasında var olan bir kadın olarak #8MartDünyaKadınlar Gününü çok önemsiyorum. Bu gün diğer kutlama günlerden daha farklı, acınası, üzüntülü bir hikayeyi içeriyor. Biliyor musunuz bilmem ama 1911 yılında ABD de tekstil işçisi 123 #EmekçiKadının yanarak ölmesi, 1917 de Rusya'daki eylemler ve grevler sonrası yasaklamalar ve 1977 de #BirleşmişMilletler in kabulu etmesi ile kutlanır oldu. Bilim Kızı TOPLULUĞU olarak #ToplumsalCinsiyetEşitliği konusunda duyarlılığımız ile 'Teknolojinin ve ekonomik gelişmenin temeli bilimdir.' diyerek 2016 yılında #HareketeGeç tiğimiz #TemelBilimler LİSANS, #YaşamBilimleri YÜKSEK LİSANS öğrencisi başarılı kızlarımızı destekliyoruz. Bu desteğimizin en önemlisi #ÇağdaşBilimKadınları ndan oluşan #Mentor hocalarımızla gurur duyuyoruz. Afişimizden gördüğünüz bu PIRIL PIRIL bilim kadınları, başarıya doğru emek, çaba harcayan kızlarımızın zorlu yolculuğunu kolaylaştırıyorlar. Hepsini sevgi ile kucaklıyor ve #MoreWOMENInSCIENCE #BilimdeDahaFazlaKADIN diyoruz. Bu akıllı kızlarımıza deneyimleri, bilgileri ile emek veren değerli kadınlar yanında sizlerin de desteklerinizi bekliyoruz. Sevdiklerinize 8 MART Dünya KADINLAR gününde Bilim Kızı markalı GÜMÜŞ TAKILARImızdan SEN DEĞERLİSİN diyerek hediye ederken, BİLİME DAHA FAZLA KADIN amacımıza DEĞER katar mısınız? EVEEEET derseniz web sayfamızdan hayatınıza DEĞER katan kadınlara SEN DEĞERLİSİN diyebilirsiniz.


Uludag University @ukit in ve Bilim Kızı Hilal Akbaş Açelya Aklan ın daveti ile #8martdünyakadınlargünü etkinliğinde #BilimdeKadın ve #bilimkızı anlatmaktan çooook mutlu oldum 🌹🌹🌹

Erciyes University #ERKÖK (Kök Hücre ve Bilimsel Araştırmalar Kulübü) 6.Ulusal KÖK HÜCRE ve REJENERATİF TIP SEMPOZYUMUNDA MOTİVASYON KONUŞMASINDA Bilim Ve KADIN anlatarak #BilimdeDahaFazlaKadın demekten mutlu oldum 😀
Bilim Kızı BAŞARILARI
Kızlarımızın başarılarını takip ediyor ve onlarla gurur duyuyoruz. Aşağıdaki listemizde 2024-2025 dönem kızlarımızın başarılarına tanıklık etmek, doğru yolda olduğumuzu hissettiriyor.
• Ayşegül ÖZTÜRK– 1-3 Kasım 2024 de Kocaeli Üniversitesi nin düzenlediği 28. Uluslararası BIOMED Biyomedikal sempozyumunda bilimsel çalışması ile POSTER sunumu gerçekleştirdi.
•Cennet AKKAYA– 13-15 Aralık 2024 tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenen 7. Ulusal Zooloji Kongresi’ne katıldı ve C.Segetum böcek türünün iç organlarının histomorfolojisi çalışmasını sundu.
•Dilan İrem AÇAN–Bitki-bakteri etkileşimini araştırdığı TUBİTAK 2209-A projesinin sonuç raporunun poster sunumu gerçekleştirdi.
•Ece Erdem - 2025 Yaz Stajı için Polonya Bialystok Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden yaz stajına kabul aldı.
•İlayda Nur ÇETİN– İtalya TRENTO üniversitesinde yaptığı staj döneminde, Çukurova Üniversitesinde doku mühendisliği alanında yaptığı yüksek lisans tezinin sunumunu gerçekleştirdi.
• Öykü BAYBEK– 1-3 Kasım 2024 de Kocaeli Üniversitesi nin düzenlediği 28. Uluslararası BIOMED Biyomedikal sempozyumunda bilimsel çalışması ile POSTER sunumu gerçekleştirdi. İYTE de sürdürdüğü Yüksek lisans tez çalışmalarımın bir kısmını tamamlamak üzere Lozan Federal Teknoloji Enstitüsünden kabul aldı.
• Şevval ARABACIOĞLU : 18.sini düzenlenen ve ODTÜ'de bir gelenek haline gelen Aykut Kence Evrim Konferansı'nda primat evrimini anlatan sunumlardaki performansı nedeniyle koordinatörler tarafından 2026 19.AKEK'te primat evrimi ekip koordinatörü olarak seçildi.
Bilim Kızı Değerlendirme Toplantımız
Bilim Kızı projemiz ile 2016 yılından bu yana; yaşama değer katacak kızlarımızın içerisinden, 10 yıl sonra 100 BİLİM KIZI'nın yetişmesine olanak sağlayarak, 1 BİLİM KIZI'nın Nobel ödülü almasına tanıklık etmek VİZONUMUZ peşinden koşuyoruz.
Misyonumuz ise; maddi imkansızlık, fırsat eşitsizliği, vizyon sapması yaşayan, temel bilimler lisans ve yaşam bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi alan kızların, bilimsel faaliyetlerinde başarılar elde edebilecek seviyede, eğitim ve yetiştirme süreçlerine katkı sağlamaktır. Bu amacımıza BURS, MENTORLUK ve ETKİNLİK faaliyetlerimiz ile ulaşmak için büyük emek, gayret sarf ediyoruz. Sizler de bizlere katılmak isterseniz, bizi bilimkizi.org dan ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, Bilim Kızı BLOG sayfamızdan projemizdeki gelişmeleri ve BÜLTENİMİZİ okuyabilirsiniz. Bilim Kızı YOUTUBE Kanalımıza çok sayıda video yükledik ve sizlere görüntülü açıklamalarda bulunduk. Kanalımıza abone olup, soru ve yorumlarınızı iletebilirsiniz. Destekleriniz ile daha çok kızımızın bilimsel başarısına tanıklık edebilirsiniz. Soru ve önerileriniz için bana her zaman ulaşabilirsiniz. Heyecanla benim de Bilim Kızı'm olsun diyen dostlardan haber bekliyorum.

35 Şehrimizden 33 Yüksek Lisans, 131 Lisans başarılı kızlarımızdan başvuru aldık. Bu kızlarımızın %70 Biyoloji-biyoteknoloji-genetik, %30 Fizik-Matematik-Kimya öğrencisi. Bilim kadınlarımızdan toplamda 98 Başvuru aldık, toplamda seçtiğimiz 81 kızımıza MENTORLUK hizmetini 53 Bilim kadını mentorumuz ile verdik.
• 439.335 TL kızlarımıza maddi destek sağladık.
• 81 kızımıza 53 Bilim kadını mentorumuz ile 830 saat mentorluk hizmeti sağladık.
• 43 kızımıza maddi destek verdik.
• 19 kızımıza ingilizce eğitimi desteği (256 saat) verdik.
• 502 saat değişik konularda (Yapay zeka vb) eğitim gerçekleştirdik.
• 24 VİZYON konuşmacımız oldu.
• 23 kızımız staj+ERASMUS+TUBİTAK başarısına tanıklık ettik.
• 2 kızımızı işe yerleştirdik.
• 31 kızımız ar-ge/lab gezisi + kampına katıldı.
• 33 İşbirliği (Üniv + Arge merkezi+STK) gerçekleştirdik.
• 43 kurumsal destekçimiz + 340 etkinlik katılımcımız oldu.
• 48 Bilim kadını ile Bilim Kızı takvimi ile çağdaş bilim kadınlarımızı yayınladık.

Bilim Kızı olarak 2016 dan bu yana #MoreWomenInScience #BilimdeDahaFazlaKadın mottomuz ile sürdürdüğümüz #Mentor luk hizmetimizi 2 ayda bir #süpervizyon toplantıları ile değerlendiriyoruz. Neyi iyi yaptık, daha iyi nasıl yapabiliriz? Kızlarımızın mentorluk öncesi ve sonrası başarı, kişilik, davranış değişimleri onları hedeflerine ulaştırabilecek mi? gibi sorular sorduk. İşte size bazı cevaplar;
- Kendimi daha iyi tanıdım.- Kafam karışıktı, netleşmeye başladı.
- ERASMUS kabulu aldım.- TUBİTAK Projesi yaptım.
- İletişim becerilerim gelişti. Artık sunum yapabiliyorum
.- Makale yazıyorum.
- Sadece yüksek not ortalamasının yeterli olmadığını anladım.
- Staj başvurularımı yaptım.
- CV imi nasıl hazırlayacağımı öğrendim ve hedefime uygun CV imi yazdım.
- Kendime bilimsel networku nasıl oluşturacağımı öğrendim.
- Hedefime uygun mail yazmayı öğrendim.
- Zamanımı yönetmeyi öğrendim.
- Önceliklerimi belirlemeyi öğrendim.
Bilim Kızı Eğitimleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi EKOSEM Sertifika Programı ve VİZYON Konuşmaları

Izmir University of Economics EKOSEM IEU #sertifika lı #BilimKızı OLMAK başlıklı Bilim Kızı SERTİFİKA programımıza Kasım 2024 de başlamıştık. 2025 de 3.dersimizde ve #Bilim Kızı olmanın gereklerini anlattım.

Bilimde kadının ve inovasyonun yeri ve önemini örneklerle anlattıktan sonra bilimsel başarılar elde ederek yaşamsal sorunlarımızı çözmek için yola çıkmış kızlarımıza #inovasyon alanında #StateOfArt olan #ISO56000 serisi uluslararası referans dokümanlar eşliğinde inovasyon terminolojisini anlattım. Böylece TUBİTAK projelerinde, doktora tezlerinde inovasyon içerikli bilimsel çalışma önerisi hazırlayabilsinler istedim.

Buluş, İyileştirme, geliştirme ve inovasyon un farkını ve hangi tez konularının hangi kapsamda değerlendirilebileceğini paylaştım. Yenilikçi tez çalışmaları için fikir üretme teknikleri ve bilimsel yayınlarda, çıktılarda fikri hakları korumanın önemini vurguladım. Böylece YAŞAMA BİLİMLE DEĞER KATMAK için uzun soluklu bir yolculuğa emek veren geleceğin bilim kadınları, inovasyon alanındaki STATE OF ART bilgileri birinci ağızdan öğrenmiş oldu. 😀

Bilim Kızı projemizde, SERTİFİKA PROGRAMINda İzmir Ekonomi Üniversitesi EKOSEM IEU sertifikalı Doç.Dr. Doç. Dr. Halide Nihal ACIKGOZ hocamız 2 Şubat 2025 de saat 18:30 da BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ alanında güncel bilgilerle örnekler vererek açıklamalar yaptı.

Izmir University of Economics EKOSEM IEU evsahipliğinde Bilim Kızı SERTİFİKA programı kapsamında MAKALE Yazsak mı? OKUSAK mı? konulu ufuk açan harika eğitimi için Doç. Dr. Halide Nihal ACIKGOZ hocamıza ve sürpriz eğitmenlerimiz Nesibe Süeda Gündüz ve Şüheda Korkmaz ve moderatör Dilan İrem Açan teşekkür ediyorum.

Neler öğrendik? Kısaca aklımda kalanları özetlemesem olmaz şimdi.

Kısaca özetlersem;
- Makale başlığının seçimine ilişkin ipuçlarını
- Özet yazmanın kurallarını
- IMRaD denilen, GİRİŞ, METHOD, TARTIŞMA, SONUÇ bölümlerinde dikkat etmemiz gereken konuları
- ATIFlarda kaç arıf geriye gitmemiz gerektiği
- Yayınlayacağımız dergiyi nasıl seçeceğimizi
- Hangi bölümde nasıl bir dil kullanacağımızı
Bilimin yayılımı için önemli bir çıktı olan #MAKALE yayınlaması konusunda bizlere bu faydalı bilgileri paylaşan hocalarımıza teşekkürlerimizle...

Bilim Kızı #MENTOR hocamız Doç Dr Elif Altürk bizlere harika bir eğitim verdi 🙏 #TUBİTAK projeleri hazırlayabilmemiz için çağrı türleri, başvuru koşulları, proje ekibi oluşumu vb hakkında ipuçlarını paylaştı 🙏Teşekkürlerimizle 🌹🌹🌹🌹

Bilim Kızı olarak yaşama bilimle değer katmak için yola çıkmış başarılı kızlarımıza çağdaş bilim kadınlarının çağdaş eğitimleri ile destek oluyoruz. 21 Ocak 25 de Özge Nur Toprak hocamız bize 1002 #TUBITAK Proje önerisi hazırlama eğitimi verdi.
Kendisine sevgi ile teşekkürlerimizi ileterek, bu değerli eğitimden aklımızda kalanları özetlemek istiyorum.

- Proje konusu ve literatür taramanın önemi : Araştırma konumuzda güncel (son 5 yıl) literatüre tarayarak, sadece makaleleri değil tezleri de okuyarak, referans vererek projemizin konusunu net ve açık şekilde açıklamalıyız.
- Özgün değerler: Literatüre atıfımızı yaptıktan sonra, farkımızı bir cümle ile vurgulamalıyız. Bizim bu projeyi önerirken yaklaşımımızın farkını anlatmalıyız.
- Amaç ve Hedef yazımı : Büyük düşünerek büyük hedefleri düşünebilmeliyiz. Amaç, neden sorusunun cevabıdır. Projeyi neden yaptığımızı yazmalıyız. Hedefler, amaçtan sapmadan, varmak istediğimiz noktalardır.

- Yöntem: Detaylı olarak çalışmamızın adımlarını yazmalıyız. Bu yöntemi neden seçtiğimizi açıklamalıyız. Yöntemin geçerliliğini vurgulamak için lüteratüre atıflar yapmalıyız. Şemalardan faydalanabiliriz.
- İş zaman paketi : Kongreye katılım bir faaliyet değildir. Proje için teknik anlam ifade eden iş veya eylemler tanımlanmalıdır.
-Proje riski: Proje süresince yaşanabilecek, olmaz dediğimiz herşeyin olabileceğini düşünerek B planımızı tanımlamalıyız. Cihaz bozulması, yanması teknik sorun değildir.
-Yaygın etki: Toplumsal sorunların çözümüne, ulusal ekonomiye, evrensel yayılıma vb çıktı bazında etkiyi tanımlamalıyız.
-Proje bütçesi: seyehat giderleri sadece saha çalışmaları için bütçelenebilir.Bütçenin dengeli dağılımını yapmalıyız.

Bilim Kızı VİZYON Konuşmalarında Prof.Dr. ERSI KALFOGLU bizlere ADLİ BİLİMLERİN DİSİPLİNLERARASI YOLCULUĞU isimli harika konuşmasında #Kartaltepe #yangın faciası örneği üzerinden bizleri düşündüren önemli bilgiler paylaştı.


Prof.Dr. ERSI KALFOGLU bizleri düşündüren konuşmasını özetler isem;
1 - Olay yeri inceleme ve yeniden canlandırmada bilimin ve teknolojinin yeri
2- Parmak izi, mikroskopik, belge incelemelerinde hangi disiplinler yer alır?
3- Uyuşturucu madde, zehirlenme, metal boya ve toprak, yangınlar ve patlamaların izi nasıl tespit ve analiz edilir?
4- Siber suçların tespitinde, DNA incelemelerinde istatistik, antropoloji, sosyal bilimler nasıl katkı sağlar?Gördüğünüz gibi yaşamda hepimize dokunan, sorularımızı cevaplayan, ruhumuzu rahatlatan #AdliBilimler alanının ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Vizyon kazandık, böyle başarılı bilim kadını ile gurur duyduk.
Çağdaş Bilim Kadınlarımızın BAŞARILARI

Bilim Kızı olarak yeni yılın bu ilk gününde gurur duyacağınız bir bilim kadını Doç.Dr GULSAH OZTURK OZLUK hocamızı tanıtmak istiyoruz. Beyin ve sinir cerrahisinin en güncel tedavi yöntemlerinden biri olan #nöromodülasyon üzerine eğitim alan ve ülkemizde 8 yıldır bu alanda aktif çalışan Doç. Dr. Gülşah Öztürk Özlük; Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başladı. Yurtdışı değişim programı Erasmus ile fakültenin son yılında Almanya’ da eğitim aldı. Tıpta uzmanlık sınavı ile Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisine yerleşti. Uzmanlık eğitimi sürecinde Marmara Üniversitesi Beyin Cerrahisi’nde 1 yıl eğitim aldı. Uzman olmadan yurtiçi ve yurtdışında Amerika ve İngiltere başta olmak üzere çeşitli merkezlerde nöromodulasyon alanında eğitim kurslarına katıldı. Uzmanlık sonrası zorunlu hizmet nedeniyle Mardin Devlet Hastanesi’nde 2013 yılında göreve başladı. Görev bitişi sonra 2015 yılında dünyada nöromodulasyon için refere merkezlerden biri olan OHSU, Portland’a gitti ve güncel tedavi yöntemleri ile ilgili eğitim aldı. Türkiye ‘ye 2016 yılında dönüşünde Acıbadem Sağlık Grubu’nda sonrasında Memorial Sağlık grubunda çalıştı.

Bilim Kızı 2025 TAKVİMİZDE yer alan Selin Sert Yurdakul #mentor hocamızı tanıtacağım. Siz de onun kim olduğunun kısa özetini okuyunca, ülkemiz adına sevinç duyacaksınız ve YAŞAM BİLİMLE DEĞER KATAN bu bilim kadınını alkışlayacaksınız. Dr. Selin Yurdakul, 2011’de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü'nden mezun olmuş, iç hastalıkları ihtisasını Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde 2016 yılında tamamlamıştır. Klinik tecrübelerinde psikosomatik şikayetlerdeki artış ve medikal tedavilerin yetersizliğini fark etmesi üzerine insana bütüncül yaklaşma niyetiyle Sağlık Bakanlığı Geleneksel Tamamlayıcı Tıp bünyesinde Tıbbi Hipnoz eğitimini 2018’de tamamlamıştır. Ruh-beden bütünlüğü üzerinde çalışmalarını derinleştirmek adına Bütüncül psikoterapi eğitimi, somatik deneyimleme ve Gestalt terapi ile Aile danışmanlığı başta olmak üzere pek çok farklı psikoterapi ekolünde eğitimler almıştır. Çalışmalarına akademik alanda devam etmek amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi’nde 2022 yılında Nörobilim doktora programına başlayan Yurdakul tez aşamasındadır. Araştırma alanları, somatik terapilerle psikanalitik varoloşçu yaklaşımın entegrasyonu ve duyguların bedendeki izini takip etmek amacıyla kalp hızı değişkenliği ile otonom sinir sistemi üzerinedir. Şu anda Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurucusu olduğu palyatif bakım biriminde sorumlu hekim olarak görev yapmaktadır.

Hem dünya da hem de ülkemizde #FİZİK alanında bilimsel çalışma yapan harika bir bilim kadınını tanıtmak istiyorum. Sadece zor bir bilimsel alan olan kuantum fiziği alanında çalışmalar başlatmasının yanı sıra, uluslararası zeolit, kil ve kil minerallerinin modifikasyonu ve karakterizasyonu çalışmaları ile hayranlık uyandıran Sedef Dikmen ile sizde bizler gibi gurur duyacaksınız ve alkışlayacaksınız. Prof Dr Sedef Dikmen 1994 yılında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. 1998 yılında Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Genel Fizik Bilim Dalı’nda 2006 tarihinde doktor unvanını aldı. 1998-2007 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptığı yıllarda alt yapı projeleri ile Kuantum Fiziği, X-Işınları ve Genel Fizik Araştırma Laboratuvarlarının kurulmasında Fizik Bölümü’ne önemli katkılar sağlamıştır. Yine araştırma görevliliği döneminde Yenilenebilir Enerji Kaynakları öğrenci kulübünün danışmanlığını yaparak özellikle Mühendislik ve Fen Fakültesi öğrencileri ile çeşitli projeler yürütmüş ve öğrenci çalıştayları düzenlemiştir. Dikmen, 2001 yılından itibaren Dubai, Almanya, Amerika, Japonya, Portekiz, İtalya, Bulgaristan, Çin, Yunanistan, Ukrayna, Avusturya ve Macaristan’ın da içinde bulunduğu birçok ülkede zeolit, kil ve kil minerallerinin modifikasyonu karakterizasyonu ve çevre ile ilgili uygulamaları konulu 26 adet bildiri sunmuştur ve yayınlamıştır. Yükseköğretim Kurumları ve TÜBİTAK destekli olmak üzere 17 adet projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır. Ulusal ve uluslararası olmak üzere Yayınlanmış 25 adet makalesi ve 2 adet kitap bölümü bulunmaktadır. Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nde öğretim üyesi olup, sadece eğitim ve akademik yayın yapma misyonunun yanı sıra, “Topluma Hizmet” misyonunun da önemli olduğunu benimseyen Dr. Dikmen, 2014-2018 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Çocuk Üniversitesi) müdürlüğü görevinde bulunmuş, şu anda ise Eskişehir Teknik Üniversitesi Çocuk ve Genç Eğitimi, Uy. ve Araş. Birimi’nin müdürlük görevini yürütmektedir.

Çağdaş Bilim Kadınlarımızın başarılarını gururla tanıtmaya devam ediyoruz. Busra Tugba Camic, PhD Dr. Büşra Tuğba CAMIC hocamız Lisans derecesini Uludağ Üniversitesi Fizik Bölümü’nden 2004 yılında aldıktan sonra, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fizik Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarına devam etmiştir. ‘PhD’’ ünvanını TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü’nde saydam iletken elektrotlar alanındaki proje kapsamında ‘’Grafen ve Gümüş Nanomalzeme Tabanlı Saydam İletken Elektrot Üretimi, Karakterizasyonu ve Organik Güneş Hücrelerine Uygulanması’’ başlıklı tezi ile 2018 yılında almıştır. Doktora sırası araştırmalarını, 2014 yılında ziyaretçi araştırmacı olarak bulunduğu Gwangju Institute of Science and Technology (GIST), Materials Science and Engineering Department’ da bakteriyel selüloz tabanlı saydam iletken elektrotlar alanında yaptığı çalışmalar ile desteklemiştir. 2017 yılında Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) Elektron Mikroskopi ve Spektroskopi Laboratuvarı’nı ziyaretinde, elektron ve iyon mikroskoplarına ilgi duymasıyla mikroskopi alanına adım atmıştır. SUNUM’da 2018 yılından bu yana Ölçme ve Görüntüleme Laboratuvarı Takım Lideri olarak odaklanmış elektron ve iyon demeti (FEB-FIB) ile mikro/nano yapılandırma, mikro/nano üretim, yüzey modifikasyonu ve TEM (Geçirimli Elektron Mikroskobu) numunesi hazırlama teknikleri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. 2019 yılında Edirne’de 24. Ulusal Elektron Mikroskopi Kongresi (EMK) tarafından düzenlenen en iyi mikroyapı yarışmasında ‘’Geçişler’’ isimli SEM görüntüsü ile birincilik ödülünün sahibi olmuştur. Türk Elektron Mikroskopi Derneği (TEMD), European Microscopy Society (EMS) üyelikleri, verdiği eğitim ve danışmanlıklar ile bu alandaki kadın uzmanların arttırılmasını hedeflemektedir.

ÇAĞDAŞ Bilim KADINLARINI tanıttığımız Bilim Kızı TAKVİMİZde size harika bir bilim kadınımızı daha tanıtmak istiyoruz. Meltem YILDIZ 1999 yılında lisans eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Hemen ardından 1999 depremi sonrası doğup büyüdüğü şehirde yeni kurulan Kocaeli Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nde Yüksek Lisans eğitimine başlamış ve aynı zamanda ve günümüzde güçlü bir akademik kadroya sahip olacak olan bu bölümde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2007 yılında “Doktor” ünvanını, 2020 yılında ise “Doçent” ünvanını alarak günümüzde aynı bölümde çalışmalara devam etmektedir. Dünyamızın geleceği için Temiz ve Yeşil Üretim proseslerinin geliştirilmesi, Kimyasal Üretim süreçlerinde çevreye dost, sürdürülebilir üretim yöntemlerine geçilebilmesi, atık değerlendirilmesi konularında önemli ve değerli çalışmalar yapmakta ve bu çalışmaların arttırılması gerektiğine inanmaktadır. Yetiştirdiği Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine de aynı bilinçte ve duyarlılıkta olmaları için telkinlerde bulunmaktadır.

Bilim Kızı #mentorumuz olarak bizleri gelecek başarılara hazırlayan, #ÇağdaşBilimKadınları Başarılarında bugün sizlere Nergis SATICI, MBA, MYK Coach hocamızı gururla tanıtmak istiyorum. Nergis SATICI, MBA, MYK Coach ,2000 yılında Ege Üniveristesi Tekstil Mühendisliği bölümünden mezun olmuş, 2018 yılında Bahçeşehir Üniveristesi MBA yüksek lisansını tamamlamıştır.24 yılı aşkın süredir özel sektörde yöneticilik yapmaktadır. Kariyeri boyunca üretimden satınalmaya ,ihracattan ithalata kadar farklı alanlarda görev alarak geniş bir tecrübe yelpazesi geliştirmiştir. Şu anda sürdürülebilirlik yönetimi profesyoneli olarak çalışmalarını sürdürmekte, bu alandaki projelerde sorumluluk alarak kurumuna değer yaratmaya odaklanmaktadır.Satıcı, aynı zamanda kariyer koçluğu alanında eğitim almış ve genç profesyonellere rehberlik ederek onların kariyer yolculuklarında önemli katkılar sağlamaktadır.Sivil toplum kuruluşlarında aktif bir gönüllü olan Nergis Satıcı, hem bireysel hem de toplumsal gelişimi destekleyen projelerde yer alarak daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmayı misyon edinmiştir.Kendisini sevgiyle kucaklıyor ve alkışlıyoruz.

Doç.Dr.Nermin Demirkol 2001 yılında, Dumlupınar Üniversitesi Seramik Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. 2004 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2002-2005 yılları arasında GYTE’de araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2005 yılında Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO’da öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. İTÜ’den 24 Mayıs 2013 tarihinde doktor ünvanını aldı.
Demirkol, 2004 yılından itibaren Belçika, Almanya, Amerika, Japonya, İspanya, Fransa, İngiltere, İsveç, Romanya, Çin, Yunanistan, Macaristan’ında içinde bulunduğu birçok ülkede seramik malzemelerin üretimi ve karakterizasyonu konulu bildiri sundu ve yayınladı. SCI kapsamlı yayınları mevcuttur. 2011 yılında Kocaeli Üniversitesi tarafından SCI kapsamlı yayınları ve atıflar için bilimsel başarı ödülü verildi. 2014 yılında İngiltere’de bulunan Marquis Who’s Who Publication Board tarafından biyografisi Dünya Başarılı Bilim İnsanları arasında yayınlandı. 2015 yılında ise İngiltere’de bulunan biyografi merkezi tarafından TOP 100 Mühendis arasında yer aldı. KOÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nde de Biyoseramikler doktora dersi ve yüksek lisans tez danışmanlıkları mevcuttur.
2020 ve 2023 yıllarında 2 tez öğrencisi ile yaptığı yayın Romanya’dan en iyi yayın ödülünü aldı. Türk Seramik Derneği, European Ceramic Society ECerS, Türk Elektron Mikroskobi Derneği, Kil Bilimleri Derneği, Kültürel Mirasın Dostları Derneği, ve European Society for Biomaterials (ESB) üyesi, Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği Derneği yönetim kurulu üyesidir. Birçok uluslararası sempozyum ve kongrede düzenleme kurulu, danışma kurulu ve bilim kurulu üyeliği görevleri yaptı. Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan Başiskele Belediyesi Sıfır Atık Tema Parkı’nın proje yürütücülüğü ve danışmanlığını yaptı. Çeşitli firmalara Sıfır Atık ve bilimsel proje danışmanlığı yapmaktadır.
15.03.2021 tarihinde KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi`ne doçent olarak atandı.

BİLİMDE Doç.Dr.Nermin Demirkol hocamız gibi BAŞRILARA imza atmış DAHA FAZLA KADIN olsun diyoruz. #MoreWOMENinScience, #February11WorldWomenInScienceDay, #EveryVoiceInScience
Bilim Kızı olarak #MoreWomenInScience #BilimdeDahaFazlaKadın misyonumuz gereği ülkemizin #ÇağdaşBilimKadınlarımızınBaşarıları serimizde Assoc. Prof. Dr. Handan Kayhan hocamızı tanıtmak istiyorum. 21-22-23 Şubat 2025 de Gazi University evsahipliğinde gerçekleştireceğimiz hashtag#BilimKızı ZİRVESİ 2025 in LİDERLİĞİni de yaparan hocamızı tanıyın, tanıtın lütfen...Assoc. Prof. Dr. Handan Kayhan, moleküler genetik ve kanser biyolojisi alanında uzmanlaşmış bir akademisyendir. Lisans eğitimini 1999'da ODTÜ Biyolojik Bilimler bölümünde tamamlamış, ardından Ankara Üniversitesi'nde Hepatoloji alanında yüksek lisans (2005) ve Tıbbi Biyoloji alanında doktora (2010) derecelerini almıştır.2010'dan beri Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim elemanı ve Moleküler Hematoloji Laboratuvarı kalite yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda 2009'dan beri Türk Akreditasyon Kurumu'nda aktif denetçi olarak çalışmaktadır. TOBB Üniversitesi'nde lisansüstü düzeyde Kanser Biyolojisi, Genom Analiz Yöntemleri ve İnsan Moleküler Genetiği derslerini vermiştir. Araştırma alanları arasında: Eksozomlar, Kanser genetiği ve araştırmaları, Radyo-frekansın kanser üzerine etkileri, Nanoteknoloji tabanlı kit geliştirme çalışmaları bulunmaktadır.Akademik çalışmaları kapsamında: 26 uluslararası SCI/SCIE indeksli makale, 6 uluslararası ve ulusal kitap bölümü, 1 patent, 3 süreci devam eden patent başvurusu ve çok sayıda ulusal ve uluslararası bildiri yayınlamıştır.

#MoreWomenInScience #BilimdeDahaFazlaKadın sloganımız ile bugün de gururla Selime Varlı Öztürk,PhDc.🌟 hocamızı tanıtmak istiyorum. Kimya ve malzeme bilimi alanındaki akademik geçmişiyle, inovasyon, kalite ve sürdürülebilirlik konularında uzmanlaşan Selime Varlı Öztürk,PhDc.🌟 Lisans derecesini 2007 yılında Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden alan Selime Öztürk, Malzeme Bilimlerine olan ilgisi nedeniyle 2008 yılında çift anadal olarak aynı üniversitenin Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 2008 yılında özel sektöre kariyer adımını ise Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş. firması Bozüyük fabrikasında Arge Uzman Yardımcısı olarak atmıştır. 2 yıl bu pozisyonda çalıştıktan sonra Vitra İnovasyon Merkezine Proses ve Malzeme Geliştirme Uzmanı olarak atanmıştır. 2010 yılına kadar bu görevde seramik sır-çamur geliştirme,fonksiyonel yüzey ve malzemeler alanında sayısız interdisipliner proje hayata geçirmiş, Tübitak ve Teydep projeleri yazmıştır. 2013 yılında aynı firmada Kalite Kontrol Sorumlu Uzmanı olarak 170 kişi ve 3 fabrikadan oluşan geniş bir kalite ekibini yönetme şansını yakalmıştır. 2014 yılında yeni tesis kurulumunda Saint-Gobain Abrasives grubunda Kalite ve Proses Kontrol Müdürü olarak atanmıştır. Global ölçekli pek çok arge, üretim, proses ve kalite projeleri yöneterek WCM quality pillar görevini üstlenmiştir. 2017 yılında ise Mebant İzolasyon ve Bant A.Ş.de Kalite ve Yönetim Sistemleri Müdürü olarak görev yapmıştır. Bu süreç boyunca Otomotiv ve Beyaz Eşya sektöründe pek çok kıymetli firma ile işbirlikleri kurmuştur. 2018 yılında Akcoat İleri Kaplamalar A.ş.firmasına Kalite Kontrol Müdürü olarak geçiş yapmış ve bu firmada sırasıyla Üretim Müdürlüğü, Cam Kaplamalar Arge Müdürlüğü yaparak emaye, seramik, yapışmaz kaplamalar, frit, pigment, cam, cam emaye boyası gibi konularda uzmanlık alanlarını geliştirmiştir.Kendisi Sabancı Üniversitesi’nden 2 farklı mikro MBA derecesine, Anadolu Üniversitesi’nden Nanoteknoloji Yüksek Lisans derecesine , Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Yüksek lisans derecesine sahiptir. Kendisi Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde Doktora çalışmalarına “ Cam atıkların cam emaye boyasında kullanımı” üzerine devam etmektedir.Şu an kendi firması “SO4AdvicE Eğitim ve Danışmanlık” ile tüm paydaşlarına destek olmaya, sektörde seramik, cam, kaplama, boya, otomotiv, kalite ,proses, arge ve sürdürülebilirlik konularında değer yaratmaya devam etmektedir.Ayrıca sürdürülebilirlik alanında cam atıkların kaynağında azaltılması, verimli bir şekilde toplanarak döngüsel ekonomiye katılması adına kurulmuş “Glass4circle” akademik araştırma grubunun ortak kurucusudur.

#MoreWomenInScience #BilimdeDahaFazlaKadın sloganımız ile bugün de gururla Şule Keyik🌟 hocamızı tanıtmak istiyorum. Gıda alanındaki çalışmalarıyla ve tecrübeleri ile kalite, Ar-Ge, inovasyon ve sürdürülebilirlik alanlarında uzmanlaşan, Lisans derecesini 1997 yılında #OrtadoğuTeknik Üniversitesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi / Middle East Technical University Gıda Mühendisliği Bölümü’nde alan Şule Keyik , 2002 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi #GıdaMühendisliği Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.
1997 yılında Selçuk Gıda İthalat İhracat Ltd. Şirketi’nde Kalite Kontrol, Mikrobiyoloji ve Ar-Ge Laboratuvar Sorumlusu olarak özel sektörde kariyerine adım atmıştır. 1998-2000 yılları arasında Turbel A.Ş. de Fabrika Müdürlüğü ve 2000-2004 yılları arasında Sütaş A.Ş. Kalite Güvence ve Mikrobiyoloji Uzmanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2004 yılında Kalite Güvence Sorumlusu olarak başladığı Tat Gıda Sek Süt İşletmesi’ndeki görevini 2017 yılına kadar #KaliteGüvence Müdürü olarak sürdürmüştür. 2017 yılında Tat Gıda Ar-Ge Müdürlüğü’ne atanan Şule Keyik, 2024 yılında Uludağ İçecek Türk A.Ş.’de Kalite Güvence ve #ArGeDirektörü olarak göreve başlamıştır.
Kariyeri boyunca pek çok interdisipliner ve multidisipliner projede görev yapan Şule Keyik, 5 #Tübitak Teydeb projesinin yürütücülüğünü üstlenmiş ve başarılı olarak tamamlanmalarında aktif rol almıştır. Tübitak Teydeb 1004 ve 1601 projelerinde de görev alarak tecrübelerine katkı sağlamıştır. Aynı zamanda Tübitak projelerinde hakemlik yapmakta olan Keyik, 3 Horizon Europe projesinde görev alarak uluslararası proje tecrübesi edinmiştir.
Uzun yıllar boyunca Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çeşitli Alt Komisyonları’ nda TGDF sektör temsilcisi olarak görev almıştır. Bursa Teknik Üniversitesi - Yenilikçi Devlet Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Danışma Kurulu üyesi olarak üniversite sanayi işbirliği faaliyetlerinin gelişmesine katkı sunan Keyik, aynı zamanda Meşrubatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.

Bilim Kızı olarak #MoreWomenInScience #BilimdeDahaFazlaKadın demeye devam ediyor ve ÇAĞDAŞ BİLİM KADINLARIMIZIN BAŞARILARI serimizde bugün #Mentor hocamız Dr. Şeyma Bozkurt Uzan hocamızı tanıtmaktan sevinç ve onur duyuyoruz.
Yapay zeka ve veri bilimi alanında uzmanlaşmış bir akademisyen olan Şeyma Bozkurt Uzan, işletme lisansı ardından sayısal yöntemler, yapay zeka ve makine öğrenmesi üzerine yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Yöneylem araştırması ve çok kriterli karar verme teknikleri üzerine geliştirdiği yazılımlarla akademiye ve sektöre katkı sağladı. Öğrencilerini uygulamalı yapay zeka eğitimleri, #STEM atölyeleri ve projelerle geleceğe hazırlıyor, uluslararası akademik çalışmalar ve yayınlarla bilgi birikimini genişletiyor. Akademik kariyerini uluslararası iş birlikleriyle güçlendirerek her yıl Amerika’da misafir öğretim üyesi olarak görev alıyor, küresel gelişmeleri yakından takip ediyor. Aynı zamanda, Oxford Üniversitesi’nde aldığı veri bilimi eğitimleri ve sektör danışmanlığı ile yapay zekanın eğitim ve iş dünyasındaki etkisini artırmayı hedefliyor.

#MoreWomenInScience #BilimdeDahaFazlaKadın sloganımız ile bugün de gururla ALİME ÇOLAK hocamızı tanıtmak istiyorum. Alime ÇOLAK, lisans eğitimini Dumlupınar Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği’nde, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini tamamladı.Çeşitli sanayi firmalarının Kalite ve AR-GE bölümlerinde görev yaptı. Yüksek lisans eğitimi sonrasında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü’nde BŞEÜ-TTO Girişimcilik Merkezi projesinde Patent Uzmanı olarak görev aldı. Proje kapsamında patent, faydalı model, fikri ve sınai mülkiyet hakları, teknoloji tabanlı girişimcilik, üniversite-sanayi işbirlikli projeler gibi alanlarda çalışmaları oldu. Sonrasında otomotiv yan sanayi sektöründe dekoratif parça üretimi alanında faaliyet gösteren firmanin ARGE merkezinde yenilikçi uygulamalar alanında araştırmacı olarak görev aldı.Otomotiv sektöründe plastik uygulamalar yerine çevreye duyarlı biyobozunur ürün geliştirilmesi amaçlı Arge ve Tübitak projeleri kapsamında çalışmaları olmuştur.

#MoreWomenInScience #BilimdeDahaFazlaKadın ÇAĞDAŞ BİLİM KADINLARIMIZIN BAŞARILARI serimizde bugün sizlere Dr. Emine Sever hocamızı tanıtmak istiyorum 🥰Kendisi hem Bilim Kızı #Mentor hocası hem #Danışman hocası hem de #Eğitmen hocası 🙏 Ne mutlu bize IT ve Çelik sektöründe toplam 25 yıla varan kurumsal deneyimi olan Emine Sever, çeşitli düzeylerde organizasyonel gelişime yönelik görevlerde bulundu. Profesyonel hayatını tamamladıktan sonra bir süre Assessment projelerinde Assessor olarak yer aldı. İTÜ Matematik Mühendisliği bölümünü 1990 yılında bitirmesinden uzun bir süre sonra, akademik çalışmalara yönelmeye karar vererek bu doğrultuda Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Yüksek Lisans programını 2017 yılında tamamladı. Tezinde personel güçlendirme, iş doyumu ve örgütsel bağlılık arasındaki ilişkileri inceleyerek reel sektöre dair bulgu ve önerilerini paylaştı. Çalışma hayatında deneyimlemeye başladığı mentorluk rolünü, akademik dünyada başta İTÜ Mezunlar Derneği olmak üzere çeşitli üniversitelerin projelerinde ve Bilim Kızı topluluğunda devam ettirmektedir. Bunun paralelinde Kanada merkezli ve Pozitif Psikoloji ekolünü benimsemiş alan Flow Koçluk Okulu’nu tamamlamasının ardından, ICF onaylı Koçluk sertifikasını alarak bu okulla birlikte çeşitli kurumsal firmalarda hem eğitmen hem de koçluk projelerinde Koç olarak görev almaktadır.Doktorasını İstanbul Kültür Üniversitesi İşletme bölümünde yapan Sever, özellikle araştırma tezi kapsamında Örgüt Kültürü, Örgütsel Çeviklik ve Örgütsel Performans kavramlarını incelemiş, bu konuda makale, tebliğ, kitap bölümleri yazarak eğitimler vermiştir. Bilimsel yayınları arasında, biri İngilizce olmak üzere 4 kitap bölümü, 1 Yüksek Lisans, 1 Doktora Tezi, uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde 9 makale, çeşitli kongrelerde 6 tebliğ sunumu bulunmaktadır. Bunların yanında, 2 öyküsü edebiyat dergilerinde, diğer 2 öyküsü de öykü kitaplarında yayımlanmıştır.Mevcutta ise İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Dr. Öğretim Görevlisi olarak Psikoloji bölümünde Örgüt Kültürü ve Liderlik, Pozitif Psikoloji dersleri ile Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Yüksek Lisans Programında İş Stresi ve Mobbing dersi vermektedir.
Bilim Kızı Günlüğü

Bilim Kızı #BilimKızı Hümeyra Dağdagül uzun soluklu bilimsel kariyer yolculuğunda kendini geliştirmeye devam etmenin mutluluğunu yaşıyor. Biz de böyle akıllı, çalışkan, başarılı kızlarla olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Bilim Kızı Cennet Akkaya bilimin sürekli gelişim olduğunu genç yaşında bilen bir genç kız olarak, Young Guru Academy (YGA) nin Birbirini Geliştiren Kadınlar programına katılarak kendisine yaptığımı yatırımı günlüğünde bizimle paylaşıyor. Ne mutlu bize...

Bilim Kızı Ece Erdem in #BilmKızı GÜNLÜĞÜNDE bir köpekbalığı yavrusu ile öyküsüne tanıklık edeceksiniz. Merak ediyorsanız Hacettepe University @biyosfer muze i ziyaret edebilirsiniz 😀

Bilim Kızı günlüğümüzde bu pazar Şüheda Korkmaz ın Bitki Moleküler Biyolojisi Laboratuvarında yaptığı stajdan bir ana tanık oluyoruz. Ne mutlu bize, yaşamı anlamak ve yaşama bilimle değer katmak için akıllı kızlarımız ne güzel çalışmalar yapıyorlar.

Bilim Kızı BAŞARILARI nı da içeren #BilimKızı GÜNLÜĞÜmüzde Büşra Ağır 'ın harika makalesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Utah Üniversitesi O'Connel lab öncülüğünde gerçekleştirilen projenin, tümör mikroçevresinden elde edilen tek hücre RNA verileri Büşra Ağır tarafından analiz edildi. Bu çalışma kolon kanserinde immünoterapiden daha iyi sonuç almak için mikroRNA-155'in T hücrelerinde gerekli olduğunu gösterdi. Makalesi Cell Press de 25.2.25 de yayınlandı. Ne gurur verici değil mi? YAŞAMA, BİLİMLE DEĞER KATAN kızımız Büşra Ağır ı alkışlıyor ve başarısından gurur duyuyoruz.

Bilim Kızı Şevval Arabacıoğlu #BilimKızı günlüğünde karlı ve soğuk bir pazar günü içimizi ısıtan bilimsel anlama, arayış gayretlerini paylaşıyor. #primat evrimi sunumu başarısı ile 2026 da yapılacak 19. #AKEK ekip koordinatörü teklifini almasının ona yaşattığı sevincin güzelliğini anlatıyor. 🥰🥰🥰 bilimsel kariyer ve zorlu çalışma yolculuğunun temelinde hep dünyayı ve kendimizi anlama çabası var 😀#BilimdeDahaFazlaKadın amacımız işte bu çaba için 🌹🌹🌹

Bilim Kızı Ece Erdem ve Cennet Akkaya öğrenmeye devam diyorlar #BilimKızıGünlüğü nde 🥰uluslararası başarılar elde etmek için bugünden hashtag#almanca öğreniyorlar 👏👏👏👏 #MoreWomenInScience #BilimdeDahaFazlaKadın diyoruz #bilimkızı topluluğu olarak bizlerde 🙏

Bilim Kızı topluluğumuzun geleceğin #BilimKadını Dilan İrem Açan #nadirhastalıklar alanında yaptığı çalışmayı #günlük te paylaşıyor 🥰bizler de gurur duyarak ne akıllı, çalışkan YAŞAMA BİLİMLE DEĞER KATAN kızlarımız var diye sizlerle paylaşıyoruz 🙏 #MoreWomenInScience #BilimdeDahaFazlaKADIN

Bilim Kızı GÜNLÜĞÜMÜZDE Mihrinur Öztürk ün #erasmus eğitimi sırasında Berlin de evrimsel biyoloji ve paleontoloji müzesi gezisinde sürekli öğrenme gayretlerini paylaşmak istiyorum 🥰 #MoreWomenInScience #bilimdedahafazlakadın diyoruz

Bilim Kızı @ayca adatepe günlüğünde hem kendini geliştirirken hem de gençlere bilgi veriyor 🙏#MoreWomenInScience #bilimdedahafazlakadın
Bilim Kızı İYİKİ DOĞDUN Kutlamalarımız

Bilim Kızı #mentor hocamız Semiha Kablay YILMAZ, MBA ın bugün doğum günü 🌹🌹🌹🌹sevgiyle kucaklıyor nice sağlıklı mutlu başarılı yaşlar diliyoruz 🥰🥰🥰 #morewomeninscience #bilimdedahafazlakadın diyoruz
Bütün Kızlar TOPLANDIK

Bilim Kızı olarak güzel ülkemizin 35 farklı şehrinden 81 kızımız ve 53 bilim kadını hocamızla genelde ONLINE bir arada olduğumuz için her fırsatta bir araya gelme şansımızı kaçırmıyoruz 🌹 -10 derece Ankara soğunda 12 kişi bir araya gelip #BilimKızı #ZİRVE si için planlamamızı yaptık 😀Ne mutlu bize #morewomeninscience diyoruz her zaman.

ÇAĞDAŞ Bilim KADINLARINI tanıttığımız Bilim Kızı TAKVİMİZden alarak topluluğumuza sağlayan harika bilim kadını #mentor hocamız Doç.Dr.Nermin Demirkol un arkadaşı Sırlı Eller Seramik Atölyesi sahibi Seramik Mühendisi @Duygu Ekici ye de teşekkürlerimizi sevgiyle iletiyoruz.
Bilim Kızı’nı Destekleyenler
Bilim Kızı' GÜMÜŞ TAKI, TAKVİM lerinden alarak destekleyen; Semiha YILMAZ KABLAY, Emine SEVER; Sezgi IŞIK, Prof Dr. Sedef DİKMEN, Cemil MİRKELAM, Umit YURDAKUL ve kuurluşlarda BLOOM CONSULTİNG, POLİMER DENİZCİLİK A.Ş., GİSAŞ A.Ş., GİSBİR A.Ş. ATLAS BİYOTEKNOLOJİ ye teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Bizi bilimkizi.org dan ve sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.
Soru ve önerileriniz için bana her zaman ulaşabilirsiniz. Heyecanla benim de Bilim Kızı'm olsun diyen dostlardan haber bekliyorum. Bilim Kızı BLOG sayfamızdan projemizdeki gelişmeleri ve BÜLTENİMİZİ takip edebilirsiniz.
Bilim Kızı YOUTUBE Kanalımıza çok sayıda video yükledik ve sizlere görüntülü açıklamalarda bulunduk. Kanalımıza abone olup, soru ve yorumlarınızı iletip, beğenilerinizi ifade ederseniz daha çok kişiye erişebiliriz.
Comments